زنگ تلفن منزل به صدا درآمد از خبر خوش کارمند بنیاد مسکن درباره خانه دار شدن و پایان مستاجری به وجد آمدم، از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدم، بعد از شنیدن آن خبر، غرق در افکارم شدم بی خبر از این که برای رسیدن به این رویای خوش باید هفت خان رستم را طی کنم.
روز بعد برای اطلاع از کم و کیف موضوع و ارائه برخی مدارک به بنیاد مسکن مراجعه کردم و به بانک معرفی شدم، تازه آن جا بود که فهمیدم باید مشکلاتی مثل ضامن های کارمند، سفته و غیره را از سر راه بردارم، این دغدغه بزرگ خوشحالی ام را به یاس تبدیل کرد.
این ها درد دل یکی از متقاضیان منازل مسکونی محرومان در شهرستان نهبندان است. ...
خانم «ص» می گوید: بعد از ثبت نام در بنیاد مسکن روزشماری می کردیم تا اسم ما هم در لیست خانه دار شده ها قرار گیرد ولی اولین مشکل ما پس از اعلام اسامی ارائه مبلغ اولیه منازل بود که برای هر طبقه و متراژ قیمت ها تفاوت داشت.
او می افزاید: با هزار مشکل و قرض حدود 100 میلیون ریال فراهم کردم و برای دریافت تسهیلات به یکی از بانک های شهرستان معرفی شدم، مسئول بانک پس از دریافت مدارک خواستار ارائه بیش از 300 هزار ریال سفته و ضامن کارمند شد، این اول مشکلاتمان بود.
او می گوید: مگر نه این که این طرح ویژه محرومان است پس داشتن سهم آورده بالا، ضامن کارمند و غیره برای چیست؟ فراهم کردن این شرایط دشوار از توان ما خارج است.
یکی دیگر از متقاضیان مسکن محرومان هم مهم ترین مشکل موجود در این زمینه را داشتن ضامن کارمند عنوان می کند و می گوید: چه کسی ضامن ما فقرا می شود چون بازپرداخت اقساط برای ما مشکل است.
او می افزاید: کارگری ساده هستم و در یکی از محلات شهرستان با داشتن یک فرزند تنها در یک اتاق زندگی می کنم. هر روز صبح زود برای کار از منزل خارج می شوم و برخی روزها بدون یافتن کار دست خالی و شرمنده به خانه بازمی گردم حال با این شرایط و بدون امنیت کاری چگونه باید اقساط را پرداخت کنم.
یکی دیگر از متقاضیان که بازنشسته آموزش و پرورش است، می گوید: این واحدها با 57 یا 65 متر مساحت کوچک و محدود است ولی با این وجود با داشتن 4 فرزند کارهای اولیه ثبت نام را انجام دادم.
او نبود کابینت، آبگرمکن و غیره در واحدهای مسکونی را از مشکلات پیش رو عنوان می کند و می افزاید: تمام پس انداز خود را برای پول اولیه واحدها واریز کردم و دیگر توان خرید این اقلام را ندارم.
یکی دیگر از متقاضیان با تشریح مشکلات بیان شده و با اظهار گلایه از برخی مسئولان در اجرای عدالت می گوید: دولت در یکی از شهرستان های مجاور کمک بلاعوض 26 میلیون ریالی به متقاضیان مسکن محرومان اعطا کرده است ولی از متقاضیان این طرح در شهرستان محرومی مثل نهبندان هیچ حمایتی نمی شود.
او با توجه به فقر حاکم بر منطقه و محرومیت های موجود خواستار پی گیری مسئولان شهرستان و اجرای عدالت از سوی مسئولان استانی در این خصوص شد.
مسئول بنیاد مسکن نهبندان هم با اشاره به وجود 24 واحد مسکونی 57 و 65 متری مسکن محرومان در این شهرستان گفت: حدود 200 متقاضی برای این طرح ثبت نام کردند که پس از پالایش و اولویت بندی، واحدهای مسکونی به افراد واجد شرایط بدون زمین مسکن واگذار خواهد شد.
«سالاری» درخصوص کمک بلاعوض دولت به متقاضیان این طرح افزود: پی گیری های زیادی در این زمینه انجام شده است که امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسد.
وی اضافه کرد: 10 میلیون ریال از حساب 100 امام(ره) برای متقاضیان این واحدها از سوی بنیاد مسکن تخفیف لحاظ شده است.«پورسلطانی»، فرماندار نهبندان هم در این خصوص گفت: پس از مکاتبه و پی گیری های انجام شده با مسئولان استانداری قول شفاهی درخصوص اعطای کمک بلاعوض به متقاضیان طرح مسکن محرومان داده شد که امیدواریم به زودی محقق شود./ر.خراسان